فرمانداری آزادشهر
پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان > نسخه قابل چاپ > آغاز کشت زعفران در قطب تولید زعفران استان گلستان؛ شهرستان آزادشهر
صفحه نخست > اخبار ادارات شهرستان > آغاز کشت زعفران در قطب تولید زعفران استان گلستان؛ شهرستان آزادشهر

آغاز کشت زعفران در قطب تولید زعفران استان گلستان؛ شهرستان آزادشهر


29 شهریور 1400. نويسنده: جهاد

 


 به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی آزادشهر، مدیر جهادکشاورزی گفت: در این شهرستان بالغ بر ۳۵۰ هکتار از اراضی زیر کشت زعفران است و هر ساله بر سطح آن افزوده می‌شود. آزادشهر، قطب تولید این محصول ارزشمند در استان گلستان است.

مهندس ممشلی افزود: برخورداری این شهرستان از آب و هوای مناسب و مطلوب و نیز بالا بودن مواد آلی خاک در بخش چشمه‌ساران، این منطقه را مناسب کشت زعفران کرده است و عملکرد در واحد سطح و نیز کیفیت محصول، از درجه بسیار مناسبی در سطح کشور برخوردار است.

او اضافه کرد: تقریباً ۶۰ درصد سطح زیر کشت این محصول بارآور بوده و عملکرد برداشت دوهزار و ۳۰۰ کیلوگرم گل مورد انتظار است. در سنوات گذشته، برداشت تا ۱۸ کیلوگرم گل در هکتار نیز صورت گرفته است. ۴۰ درصد مزارع نیز ۱ تا ۲ ساله هستند که عملکرد در این اراضی کمتر و بین ۱ تا ۴ کیلوگرم گل متغیر است.

این مقام مسوول گفت: بیشترین سطح کشت در شهرستان به ترتیب در روستاهای وامنان، نراب، کاشیدار و سیپ‌چال بخش چشمه‌ساران واقع هستند. بهره‌برداران یک شرکت تعاونی با نام "شرکت تعاونی زعفرانکاران وامنان" با بیش از ۱۵۰۰ عضو دارند که دارای دستگاه‌های خشک‌کن و بسته‌بندی است و موفق به دریافت برند و مجوزهای استاندارد و بهداشت نیز شده و در اندیشه صادرات محصول است. این شرکت در زمینه کشت و تولید گیاهان دارویی و فرآورده‌های آن نیز فعال است.

مهندس ممشلی با اشاره به برخی از حمایت‌های جهادکشاورزی از توسعه این محصول گفت: کشاورزان در مرحله داشت، برداشت و بسته‌بندی با مشکلاتی مواجه بوده‌اند که حضور کارشناسان این مدیریت و مرکز جهادکشاورزی فارسیان در مزارع و در کنار کشاورزان در مراحل مختلف تولید محصول نظیر داشت، گلدهی، برداشت، آبیاری، تغذیه گیاهی و ... و برگزاری دوره‌های آموزشی با موضوعات بیوشیمیایی و فیزیکی، تاثیر مثبتی در بهبود کیفیت کاشت تا برداشت این محصول داشته است و با حفظ بهداشت و کاهش فاکتورهای میکروبی بخصوص در زمان برداشت با داشتن دستکش و سبد و خشک کردن کلاله و بسته‌بندی بهداشتی آن، زعفران این منطقه را قابل تعریف و به یک محصول شاخص استان تبدیل کرده است.


بازگشت