فرمانداری آزادشهر
پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان > نسخه قابل چاپ > کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد
صفحه نخست > اخبار ادارات شهرستان > کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد

کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد


19 تیر 1401. نويسنده: میراث فرهنگی
کارگاه توانمندسازی فعالان حوزه گردشگری با رویکرد نوآوری و تیم سازی و کارِگروهی با محوریت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان با حضور سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، معاون دفتر امور تشکل‌ها و مجامع مردم‌نهاد وزارت میراث‌فرهنگی و فعالان حوزه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان در گرگان برگزار شد.

به‌گزارش روابط‌عمومی و امورفرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، این کارگاه توانمندسازی امروز چهارشنبه 15 تیرماه 1401 با حضور رحمان فرمانی سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان، کامران سبز‌میدانی معاون دفتر امور تشکل‌ها و مجامع مردم‌نهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاونان و مدیران اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، رئیس و اعضای انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی و جمعی از فعالان این حوزه در سالن اجتماعات موسسه آموزش عالی حکیم جرجانی گرگان، برگزار شد.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در ابتدای این کارگاه آموزشی، گفت: برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و انتقال تجربیات یکی از نیازهای بخش‌های مختلف گردشگری است که اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سعی دارد با تعامل انجمن‌ها و تشکل‌های فعال در این حوزه کارگاه‌های توانمندسازی را برای بخش‌ها مختلف گردشگری استان برنامه‌ریزی و اجرایی کند.
رحمان فرمانی در ادامه با تشریح انواع زیرساخت‌های موردنیاز برای ارتقا بخش گردشگری، بیان کرد: زیرساخت‌ها شامل دو بخش فیزیکی و زیرساخت‌های فرهنگی و حرفه‌ای می‌شود که باید به هر دو آن برای توسعه گردشگری استان توجه ویژه کرد.
او تصریح کرد: در حوزه زیرساخت‌های فرهنگی و حرفه‌ای گردشگری در سطح کشور و به‌تناسب در استان گلستان ضعف‌های جدی داریم.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان خاطرنشان کرد: امروز در استان در بخش زیرساخت‌های فیزیکی اگرچه با وضعیت ایدئال فاصله‌داریم اما در وضعیت مطلوب برای میزبانی از مسافران و گردشگران هستیم؛ اما یکی از نیازهای امروز گردشگری گلستان زیرساخت‌های فرهنگی و حرفه‌ای و ارتقا کیفیت ارائه خدمات و محصولات گردشگری است.
او گفت: خدمات و ارائه آن به مخاطبان حوزه گردشگری در بخش تأسیسات و واحدهای گردشگری اهمیت بالایی دارد که می‌بایست موردتوجه مدیران و بهره‌برداران و به‌طورکلی فعالان این حوزه قرار گیرد.
فرمانی بیان کرد: آموزش و مهارت‌های فرهنگی و حرفه‌ای در حوزه گردشگری یکی از اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان است و باید برای توفیق در حوزه گردشگری استان در این حوزه اقدامات بسیاری را اجرایی کنیم.
او تصریح کرد: باید اعتبارات حوزه آموزش و توانمندسازی مهارت‌های فرهنگی و حرفه‌ای در بخش گردشگری در سطح ملی و استانی چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی افزایش یابد و می‌بایست به این نکته توجه داشت که اختصاص بخشی از درآمد برای حوزه آموزش و توانمندسازی، هزینه نبوده بلکه سرمایه‌گذاری برای ارتقا و توسعه کسب‌وکار محسوب می‌شود.
سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در ادامه با تأکید بر تعامل و همراهی همه فعالان حوزه گردشگری برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های استان در راستای توسعه گردشگری، گفت: گردشگری استان اقدامات بسیاری برای برنامه‌ریزی و اجرا دارد و باید با تعامل و همراهی همه فعالان بخش گردشگری استان برای توسعه این حوزه و رسیدن به جایگاه ایدئال استان تلاش کنیم.

معاون دفتر امور تشکل‌ها و مجامع مردم‌نهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این کارگاه توانمندسازی، گفت: تشکل‌ها به‌عنوان حلقه واسط می‌تواند بخش‌های مختلف گردشگری گلستان را به یکدیگر متصل کنند و قطعاً یکی از اولویت‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش تشکل‌ها، توانمندسازی است که با برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی پیگیری می‌شود.
کامران سبز‌میدانی خاطرنشان کرد: دوره‌های توانمندسازی باهدف ورود تشکل‌های مردم‌نهاد به حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اجرایی شده است و سعی شد تا این دوره‌ها بر اساس اولویت‌های هر منطقه از کشور اجرایی شود.
او با اشاره به این‌که بر اساس برنامه‌ریزی‌های دفتر امور تشکل‌ها و مجامع مردم‌نهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سنوات گذشته نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های توانمندسازی در حوزه تشکل‌های مردم‌نهاد در استان گلستان اجرایی شد، تصریح کرد: برگزاری این کارگاه‌های توانمندسازی می‌تواند در بخش‌های مرتبط با حوزه‌های گردشگری و صنایع‌دستی اثرگذار بوده و در این بخش‌ها بهبود و توسعه ایجاد کند.
معاون دفتر امور تشکل‌ها و مجامع مردم‌نهاد وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی یادآور شد: کارگاه امروز برای توانمندسازی تشکل‌های مردم‌نهاد و همچنین فعالان حوزه گردشگری با رویکرد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در استان برنامه‌ریزی و اجرایی شد که می‌تواند برای توسعه زیرساخت‌های ارائه خدمات در استان تأثیرگذار باشد.
او در ادامه خواستار همراهی فعالان حوزه تشکل‌های مردم‌نهاد به‌عنوان مجموعه‌ای خارج از مجموعه دولتی با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و برنامه‌ریزی و اجرای اقداماتی برای توانمندسازی زیرمجموعه‌های حوزه‌های مختلف زیرمجموعه  این وزارتخانه شد.

در ادامه این کارگاه توانمندسازی فعالان حوزه گردشگری نیز رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان گلستان گفت: این همایش با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان و همچنین تشکل سبز تمیشه در راستای توسعه گردشگری بر اساس توسعه روستایی با بهره‌مندی از بوم‌گردی برگزار شد.
عباسعلی باقری خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌های ذاتی استان در بخش روستایی و همچنین وجود سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران علاقه‌مند به صنعت گردشگری، امروز حوزه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و بحث توسعه روستایی در گلستان در جایگاهی قرار گرفته است که به لحاظ کمی و کیفی می‌تواند در سطح کشور مدعی بوده و برای توسعه گردشگری کشور با بهره‌مندی از بوم‌گردی حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.
او یادآور شد: در حال حاضر بیش از 140 اقامتگاه بوم‌گردی دارای مجوز بهره‌برداری در سطح استان فعالیت می‌کند که از این تعداد 80 واحد در انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان عضو بوده و ساماندهی شدند.
رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی گلستان بیان کرد: استان گلستان با تمام چالش‌هایی که با آن مواجه بود امروز می‌تواند در سطح کشور پایلوت ارائه نظر در حوزه بوم‌گردی و بحث‌های مرتبط با آن باشد.
او تصریح کرد: بوم‌گردی می‌تواند به‌عنوان یکی از حوزه‌های دارای ظرفیت‌های فراوان در استان در کنار سایر بخش‌های توسعه‌ای استان، تأثیر مثبتی در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال داشته باشد.
باقری خاطرنشان کرد: فعالان حوزه بوم‌گردی در استان گلستان علی‌رغم سه سال وقفه‌ای که به‌واسطه بروز سیل و شیوع کرونا ویروس در گردشگری استان ایجاد شد توانستند با ساماندهی، به فعالیت خود تداوم دهند و در شرایطی که حوزه گردشگری در سطح ملی و بین‌المللی اوج رکود را تجربه می‌کرد و درگیر مشکلات فراوانی بود به راه خود ادامه داد.
او در ادامه گفت: همراهی صادقانه و تعامل اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گلستان به‌عنوان متولی بخش گردشگری و واگذاری امور مربوطه به فعالان این حوزه و اعتماد به بخش خصوصی برای اجرای برنامه‌ها یکی از نکات مثبت و انگیزه‌ای برای تداوم فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی در شرایط سخت کرونا بود.
رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی گلستان تصریح کرد: گلستان ظرفیت بالایی در تبدیل‌شدن به مقصد گردشگری دارد و می‌توان به همت فعالان بخش اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تدبیر مسئولان این حوزه علاوه بر حفظ طبیعت و آموزش جوامع محلی، افزایش درآمد و ایجاد اشتغال برای استان به ارمغان آورد.

این کارگاه توانمندسازی فعالان حوزه گردشگری با موضوعات نوآوری و خلاقیت در اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تیم سازی و کارِگروهی با تدریس دکتر کیارش اقتصادی ایده پرداز در اقامتگاه‌های بوم‌گردی و دکتر محمد رهبری قائم‌مقام اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان برگزار شد.
تقدیر از پیشکسوتان و فعالان حوزه اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان یکی دیگر از بخش‌های اجرایی این مراسم بود.

کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد

 

کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد

 

کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد

 

کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد

 

کارگاه توانمندسازی اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تشکل‌های مردم‌نهاد استان گلستان برگزار شد

 



بازگشت